Kostpolitik i Sct. Josefs Børnehave

Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes kostpolitik har bestyrelsen i Sct. Josefs Børnehave vedtaget følgende:

1. I Sct. Josefs Børnehave er vi af den overbevisning, at sukkerholdige madvarer er en del af børns kost, der absolut skal begrænses, men ikke forbydes, med det formål at give børnene et naturligt forhold til de usunde fødevarer.

2. I hverdagen anvendes der i børnehaven pædagogiske metoder og projekter, der fremmer børnenes viden om sund kost og fordelene herved. Dette kan ske både ved fælles tilberedning af kost i institutionen, men også andre tiltag med sund kost som omdrejningspunkt.

3. Det indgår i børnehavens kostpolitik, at der bevidst arbejdes med nedbringelse af sukkerholdige madvarer.   

4. Børnehavens personale samarbejder og støtter forældrene i deres orientering af børnene om fornuftig kost ved fx at tage eventuelle initiativer/støtte eventuelle initiativer til fællesarrangementer med børn og/eller forældre med ernæring som emne.

5. Ved fødselsdagsarrangementer og andre festlige begivenheder i børnehaven arrangeret af forældrene, opfordres disse til at begrænse omfanget af usunde fødevarer ved at overveje sunde alternativer eller andre overraskelser. Uddeling af eventuelle mindre sunde madvarer i børnehaven, sker efter at børnene har spist frokost.

6. Når børn og personale er inviteret hjem til fødselsdage mv. indenfor børnehavens åbningstid, opfordres forældre til først at servere et måltid, der kan erstatte et fornuftigt frokostmåltid, før der eventuelt serveres mindre lødige produkter som kage, slik mv.

7. Med det formål at nedbringe børnenes indtag af sukkerholdige produkter i forbindelse med sommerferien arrangeres en fælles ”God sommerferie” uddeling for alle børn. Personalet finder en passende dag.

8. Når der opstår behov herfor tages der konkret stilling til i hvilket omfang der skal tilbydes særlig mad til børn på diæt eller børn fra andre kulturer.


Den 22. april 2008


Bestyrelsen i Sct. Josefs Børnehave

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.08 | 10:42

Jeg ønsker at opskrive min datter Kirsten Sofie T. R. Christensen født 05.02.18 til en plads i jeres børnehave.
Mvh. Mette Regel

...
02.02 | 22:32

Skønt at se alle de dejlige unger. Smil på læben og god stemning. Tak fordi I ligger billeder op.
Den bedste børnehave 😍

...
23.04 | 22:30

Tak for en dejlig fest. På vej hjem sagde Maya begejstret "det har været den bedste dag i hele verden!" Stor ros til alle de voksne for jeres engagement.

...
08.05 | 00:51

1000 tak for en super velkomst til børnehaven. Tak for et godt og informativt møde her til aften. Hyggeligt også at møde de andre forældre. Cornelias forældre

...
Du kan lide denne side